Macedonia Tour Dag 1 Petrovac-Skopje

Just nu ligger jag i en säng på ett Hotell i centrala Skopje och försöker hitta Champions League på tvn. Men vi tar det från början: Efter att ha tagit flygbussen till Skavsta och efter att Viktor förstört bagagebandet fullständigt så var vi helt redo för en långfrukost, lite för lång skulle det visa sig, och efter att ha stått i kö i några minuter så insåg vi att det aldrig skulle funka utan vi var tvungna att tränga oss längst fram, ett ej så uppskattat drag, dock ett helt korrekt val då vi med endast 2 minuter tillgodo gled in planet.

Väl i Skopje så fick vi snabbt våra prylar och hittade en fin plats att börja montera allt, vädret såg fint ut och vi hade en skön vovve och en godispåse som sällskap hela tiden.

Precis när vi skulle cykla iväg så blev vi välkomnade av ett par rejäla blixtar och sen började det regna, sen började det regna lite till och sen regnade det så in i h……….e. Vi hittade en parallell väg till motorvägen och det märktes ganska snabbt att vi inte var ett uppskattat element i trafiken men ett par svordomar och några gester senare började vi komma in i det. Allt flöt på bra tills vägen slutade och övergick till trottoar med mötande trafik bredvid, ett par lyft av cykel och några höger,vänster,höger så var vi i alla fall inne i centrala Skopje, staden där Moder Theresa föddes och där inga bussar gillar att ligga bakom 2 cyklister. Vi insåg snabbt att vi inte skulle cykla mycket längre i det här vädret så vi slog ”läger” på Hotel Anja som jag bott på en gång förut. Cyklarna står nu i källaren och vi har hunnit få upp värmen i kroppen igen, ätit några gånger samt köpt en regnjacka till Viktor(han trodde att vindtät är samma som vattentät) Man kan väl säga att detta var prologen av årets Tour och imorgon börjar en klättringsetapp på mellan 55-80km oavsett väder.

För Viktors version av dagen och för mer bild och film kolla in Milonjic.com

IMG_1721IMG_1735
IMG_1733IMG_1724

IMG_1731 DSCN0490

Cyklade kilometer:26,3
Tid: 1h17min
Antal höjdmeter:45
Snittpuls:119
Snitthastighet:20,5
Skavsårsproblem:0
Väder:regn,regn och så lite mer regn.

Dagens bästa:Duschen samt snubben på flygplatsen som ska förvara våra cykelkartonger i sitt vardagsrum för 20 Euro till den 17e Maj.

Dagens sämsta:Vädret samt min avsaknad av bakskärm.

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2014. Bookmark the permalink.

2 Responses to Macedonia Tour Dag 1 Petrovac-Skopje

  1. Rocky says:

    Blev det nån tjocko å chopska?

Kommentera