Macedonia Tour Dag 2 Skopje-Mavrovo

Efter en natt där Viktor tydligt förmedlade sina känslor gällande grannens ljudnivå vid kl 02 i natt så packade vi ihop och började göra oss klara för avfärd mot Tetovo. Vi hann ca 5km i intensiv stadstrafik innan jag hör ett oroväckande ljud från min kärra, det visar sig vara skärmen som släppt pga det fattas en bricka vid skruven. efter ca 5sek så kommer det fram en kille som har en biltvätt, vänder uppochner på sin ”bra att ha” burk med diverse skruvar/muttrar/brickor och fiskar fram en i helt korrekt dimension. Toppen! Jag erbjuder honom 50 denar(8kr) men han vägrar ta emot dom. Vi kom lite senare på att vi borde filma när vi rullar ut ur staden men jag lyckas ta sönder kamerafästet på 1a försöket så den idéen reviderade vi.

Men! Efter en lite trevande start börjar allt ordna upp sig, solen börjar värma på, vi börjar få igång stjälkarna och trampar på fint till Tetovo lagom till lunch dags, en lunch som avnjöts på Hotel Tivoli. Det är så vansinnigt bra mat här nere och det kostar som en stockholmsk surdegsmacka att få en riktigt stadig 2-rätters inkl bröd med lika mycket fiber i som det finns vatten i en öken..

På vägen mellan Tetovo och Gostivar kände vi oss som superstars, ALLA hejade, visslade, tutade och applåderade när vi susade förbi, väldigt trevligt bemötande. Hundarna applåderade inte lika mycket utan gjorde lika sköna utfall mot oss istället. Kilometrarna ramlade på och när vi stannade till i Gostivar för att kolla hur lång nästa ”etapp” var och det stod 25km på min lilla lapp så bestämde vi oss för att köra vidare. Haha ja just det, 25km kan ju vara olika jobbiga.. det var stadigt 8% uppför och det började svida fint i låren. Naturen som började visa sig när vi kom upp över 1000meter var otrolig, sjöar, mycket skog, vassa stup och snöklädda bergstoppar längre bort är inget annat än balsam för själen.

Nu sitter vi vid en brasa hos en dam som driver en liten restaurang här i skidorten Mavrovo. Hon har precis serverat oss färsk fisk, gett oss en fin tältplats på sin tomt och har dragit igång varmvattenberedaren så vi kan duscha av oss. Gästfriheten här är underbar och alla är så hjälpsamma så fort man frågar något.

 

DSCN0496

How you doooin? DSCN0509

Efter den här skylten var det nedför, vi klagade inte.

Bilden nedanför kräver egentligen en riktigt bra förklaring, men cyklar man över kontinenter får man se ut hur fan man vill.

IMG_1746DSCN0508Syns kanske inte så bra men någon hade gått loss rejält med en automatkarbin på skylten.

DSCN0501Som vanligt hittar ni mer filmer/bilder och Viktors version av dagen HÄR!

 

 

Cyklade kilometer: 110km(totalt 137km)
Tid: 5:23
Antal höjdmeter:1400m
Snittpuls:140
Snitthastighet:20km/h
Skavsårsproblem:0
Väder:Perfekt! 20 grader, växlande molnighet. Ca 13 grader på 1450meters höjd.

Dagens bästa: Damen som driver en restaurang som låter oss duscha och tälta på hennes tomt.

Dagens sämsta:Blodsockernivån efter sista timmens klättring.

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2014. Bookmark the permalink.

One Response to Macedonia Tour Dag 2 Skopje-Mavrovo

  1. Marija Dimovska says:

    Bravos hjärnmannen site se gordeeme so vakvi mladi i vredni deca a sigurna sum deka tatkoti i majkati se posebno gordi na Tebe.Samo napred jas ve podrzuvam i pratam sekoj den sto se slucuva i dokade ste .Bas mnogu interesno i jas poveke ja zapoznavam Makedonija na ovoj nacin.So sreka i ubavo dasi pominite .Bidete pozdraveni.Ne ti se prestaviv koja sum .Jas sum majkamu na Dragan od Bracedati Aneta.

Kommentera