Macedonia Tour Dag 3 Mavrovo-Ohrid

Att vakna upp i ett tält precis vid en porlande bäck kan vara underbart, dock inte om man är väldigt kissnödig, det ljudet har ju en förmåga att framkalla just kissnödighet. Nog om det, vi intog mitt livs stadigaste frukost: Omelett med fårost, inkl sallad/2st dubbla espresso/bröd/grillad paprika samt en grilltallrik med kycklingfile.

Jag kan nu konstatera att de höjdkartorna jag kollat på inte stämmer, det är mer nerförskörning än vad de har visat. Lokalbefolkningen sa att vi kunde se fram emot 52km nerför till sjön Debar. Mumma tänkte vi och började köra, prick då började det regna. På 1450 meters höjd och i 40km/h blir det rätt kallt att hålla krampaktigt i ett cykelstyre samtidigt som man parerar ekipaget mellan potthål och stenar som ramlat ner från de stupande bergsväggarna. Vi höll på att frysa ihjäl.punkt slut. Detta var den kallaste, mest spektakulära, brantaste, jävligaste och mest underbara cykeldagen någonsin för mig. Som bilderna nedan visar så var miljön vi cyklade i idag helt vansinnig, i 5h satt man mer eller mindre mållös på cykeln och försökte ta in så mycket intryck som möjligt.

Igår lipade jag lite över att jag hade lite mosiga ben, idag var dom i fin form. Eftersom det alltid är kul att jävlas lite med Viktor, som ni han se HÄR, så passade jag på att hetsa lite i en kraftig stigning. Det som gör det kul att bråka med honom är att jag alltid brukar få äta upp det senare. Mycket riktigt så gjorde han ett genidrag och tryckte i sig 2 bakelser mer än mig i Debar och efter det så hade vi ca 50km till Struga och med lite lätt utför så tryckte han på som om han var sen till sin brasilianska vaxning. Vi höll ca 35-40km/h under långa perioder och jag bad om en ”kisspaus” där jag tryckte i mig stora delar av alla energiprodukter jag fått av Milebreaker. På´t igen om med hög fart både uppför och nerför kände jag att strax före Struga att jag höll på att gå in i den klassiska väggen, räddningen blev 21 välinvesterade kronor på en mack:1 påse chips, 1 påse jordnötter, 1 Cola och en snickers. Som ny rullade vi in till Struga och sen vidare till semesterorten Ohrid med sina 365 st kyrkor som är en del av världsnaturarvet. Nu har vi fixat sovplats till både cyklarna och oss. Vi tog en underbar dusch som garanterat tömde hotel Villa Lavas varmvattenberedare och snart ska vi se om det finns något med mycket kolhydrater att käka.

Och som vanligt, HÄR är Viktors version av denna dag. (eftersom jag spurtade sista 2km så kan hans version dröja något)

20140501-183226.jpg

Centralt boende i Skidorten Mavrovo

20140501-183906.jpgEn gammal kyrka som vattnet når halvvägs upp på vid högnivå i sjön som också är ett kraftverksmagasin.

20140501-183148.jpg

Viktor är väldigt nöjd met temperaturen i handskarna här.

20140501-183117.jpg

20140501-183102.jpg

20140501-183010.jpg

Moln, berg och ganska stilla vatten!

20140501-183843.jpg

Behövs inga instagram-filter på dom här bilderna..

20140501-182935.jpg

Så nära väggen!

 

 

Cyklade kilometer: 122km(259km totalt)
Tid: 5:05
Antal höjdmeter: 595
Snittpuls:? någon sensor gillade inte regn.
Snitthastighet: 24,1
Skavsårsproblem:0,5
Väder: Regn, 7-15 grader

Dagens bästa: Se bilderna så förstår ni, helt fantastisk cykling.

Dagens sämsta: temperatur och vattenhalt i mina skor.

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2014. Bookmark the permalink.

Kommentera