Macedonia Tour Dag 6 Crnicani-Prilep

Där kom den! Vilodagen! Vi har försökt få in den ett par dagar nu men det är svårt att stoppa två skenande tåg.. Och även idag har benen känts prima så vi ser mer denna vila som förebyggnade, väldigt smart och väldigt olikt oss. Som vanligt har både solen och regnet hälsat på oss idag men det har utlovats lite bättre bättre väder om någon dag. När man väl cyklar är det skit samma så länge det inte är riktigt kalla temperaturer tillsammans med regn men allt blir mycket krångligare när man ska tälta i dåligt väder och det tar inte lång tid innan allt man har med sig är fuktigt.

Det var en riktigt fint att sova uppe i byn i natt, det är så långt ifrån hur man normalt lever sitt liv hemma med all bekvämlighet och prylar till allt möjligt. Jag antar att man skulle lackat ur i längden men för någon/några dagar är det underbart. Att värma lite vatten i en cykelflaska och sedan använda den som en dusch funkar prima och slänger man bara med sig ett 6-pack ägg så har man en utomordentlig frukost. Bra sällskap skadar förstås inte och i mitt fall har jag ju med en riktigt bra snubbe att göra såna här saker med, enda minuset är att han börjar lukta lite illa nu efter några dagar i fält. Eventuellt kan det ha lite att göra med min avsaknad av bakskärm för Viktor var inte helt nöjd med att ligga efter mig på de gamla byvägarna, prickig från topp till tå började han gnälla om att det förmodligen inte bara var lera som jag lackat honom med..

Lite cykling blev det idag och den tajmade vi att göra under de enda 2 timmarna som det regnade , lysande. Nu befinner vi oss i allafall  i Prilep hos mina föräldrar och ska tillbringa resten av dagen med vila och mat samt planera lite färdväg inför resten av resan.

IMG_1906En del av den gamla byn Crnicani

IMG_1903Spartanskt inredning

IMG_1908En släking i grannbyn fick naturligtvis provcykla lite..

 

 

 

Cyklade kilometer: 40km (totalt 455km)
Tid: 1,34
Antal höjdmeter:110
Snittpuls: —-
Snitthastighet: 25,1
Skavsårsproblem: 1
Väder: Regn

Dagens bästa: Att vila benen större delen av dagen.

Dagens sämsta: När ska det sluta regna så man får lite sol på näbben?

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2014. Bookmark the permalink.

Kommentera