Macedonia Tour Dag 9 Strumica-Karbinci

Tyvärr strejkade vårt kök idag på morgonen och därför tvingandes vi välja på att köra upp för det feta berget på tom mage eller försöka pilla i oss några ägg råa. Det blev det senare alternativet, en ytterst oskön frukost. Berget var också oskönt, mellan 7-14% lutning i ca 2h. Eller det är mer en form av hatkärlek jag har till dom där stigningarna, det är på något sätt skönt när benen skriker men man ändå fortsätter tugga på och tillslut är man ju uppe och då väntar magnifika nedförskörningar och alltsom oftast en fenomenal lunch eller fika. Dagens lunch intogs i bergsbyn Berovo på restaurang Tequila, INGET på menyn var mexikanskt och jag tror inte ens de hade tequila, så typiskt dom att bara plocka ett namn. För några år sedan hade dom en ”McDonalds” som bara hade mackor, det säger ju en del:)

Det är så vansinnigt mycket roligare att göra en sån här sak tillsammans med någon, det finns inte en chans att jag hade kört de hör sträckorna som vi kört de sista tre dagarna själv, när man nöter sadel mellan 5-6h varje dag kommer det dippar och är man själv är det långt upp från botten ibland. Skönt att ha någon som hånar en för hur klen man är då så att man rycker upp sig lite och försöker hänga av den andra i nästa backe.

Idag har solen stått i Zenit hela dagen så nu har man växlat lite på färgskalan. Gyllenbrun tycker jag men Viktor hävdar något helt annat.

Vi hade lite svårt att hitta tältplats idag då folk verkar ha fått för dig att plantera massa saker precis på våra tänkta campingar, men den som letar han finner och vi har nu checkat in vid en liten kyrka med tillhörande mitt i ingenstans, känner oss redan som hemma och har precis vevat ihop en stadig pasta på vårt nyinskaffade kök som gick loss på 50 riksdaler. Imorgon lär vi fortsätta i högt tempo och om vi pressar på kan vi nå Skopje, det gör att vi måste fundera på vad vi vill göra med resterande dagar, ligga och slöa eller cykla dom vildar för att kanske hinna med något mer land?

Vad Viktor tycker om en dag som denna läser ni HÄR.

Cyklade kilometer:127km (Totalt 882km)
Tid:6h10min
Antal höjdmeter:1600m
Snittpuls:-
Snitthastighet:20km/h
Skavsårsproblem: 3,5
Väder: Strålande sol

Dagens bästa: Duschen med vatten från brunnen vid en lilla övergivna kyrkan som vi campar vid.

Dagens sämsta: Viktor köpte chips med köttsmak, mycket oklart val.

20140507-200024.jpg

20140507-200036.jpg

20140507-200044.jpg

20140507-200056.jpg

 

 

DSCN0579DSCN0586DSCN0590

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2014. Bookmark the permalink.

Kommentera