Macedonia Tour Dag 10 Karbinci-Skopje

Boom! Sådär ja, 1000km berg avklarat, det känns overkligt. Vi har verkligen kört stenhårt sista dagarna, inte för att vi varit tvungna utan för att det känts så bra, och för att det varit så förbannat kul. Vi har haft de bästa förutsättningarna vädermässigt, det har varit extremt lite trafik, vägarna har till 95% varit superbra, vi har käkat underbar mat och vi har vilat ordentligt. Jag är så glad för att varje gång jag loggat in på min insamling och kollat så har det varit någon fantastiskt människa och satt in lite mer pengar. Snart står det 20 000kr på insamlingen, och ni som har smsat Hjärnmannen till 72901 får gärna meddela mig det för tyvärr ser jag inte era namn och jag vill ju gärna ha med er under Hjältar på hemsidan.

Som vanligt så missbedömde vi dagen lite, vi hade av någon anledning fått för oss att det bara skulle vara nerför idag, det var det inte! Det var upp hela förmiddagen, jag fick sota rejält för att jag gick stenhårt igår, idag fick Viktor dra mest hela dagen och han la inga fingrar emellan direkt, han bombade som aldrig förr, säkert lite sur för att jag satt på bergstoppen igår och åt choklad medans jag väntade på att han skulle komma upp. Naturligtvis höll jag käften idag och försökte att aldrig släppa hans bakhjul. Faktum är att om någon filmat oss när vi cyklar ner för bergen i 60km/h så skulle vi  se mer ut som ett konstsimnings-par, så synkande så att man blir tårögd.

Det första jag gjorde när vi kom till Skopje var att jag sänkte en stor kall Skopsko, nu är vi tillbaka på samma hotel som vi bodde på för 10 dagar sen, grabbarna i receptionen undrade om vi tagit taxi runt landet, vi demonstrerade cykelbrännan och dödade den diskussionen effektivt.

Nu väntar några timmar i sängen för att vila trasiga ben och det jobbigaste vi kommer göra i kväll är väl att promenera till en restaurang misstänker jag. Viktor har fått total hybris och vill fortsätta cykla, han tänker att vi förmodligen hinner cykla genom Kosovo, Albanien och Montenegro. Han yrar något om att han lovat sin mamma att vattna blommorna på deras sommarställe i Budva, Montenegro. Jag får fundera på detta över en massage tror jag… to be continued…

IMG_2024

Efter att ha mosat ex antal ägg i väskan investerade jag i en mycket estetiskt tilltalande ”äggväska”

IMG_2029

Makedonsk doping.

IMG_2025

Vik..eh..fin åsna menar jag.

IMG_2035

Jag var inte trött jag hade bara solen i ögonen..

image_3

Dom tog i ordentligt när dom konstruerade den där statyn.

IMG_2043

12 sek senare var glaset kruttomt.

image_14

Försökte få till läpparna sådär snyggt men det blev ju fiasko.

 

Vad Viktor ljuger ihop om idag ser ni HÄR!

Cyklade kilometer: 123km (Totalt 1005km)
Tid: 5h16min
Antal höjdmeter:1375
Snittpuls:-
Snitthastighet:23,4km/h
Skavsårsproblem:6
Väder:Sol

Dagens bästa:Att rulla in i Skopje samtidigt som trippmätaren slår om till 1000km!

Dagens sämsta: Bussen som ville smeka oss, Viktor förklarade myckettydligt vad han tyckte om den manövern.

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2014. Bookmark the permalink.

Kommentera