Montenegro

Det går bra nu! Pengar rullar in som det ska.. Jag blir så jävla glad när jag lyckas får tag i ett taskigt wi-fi långt ut i ingenstans och kan logga in och se att det rullar in pengar till insamlingen. Jag tror vi är rätt nära 25000kr nu, rätt långt ifrån förra årets 100 000kr men om vi kan göra ett sista ryck nu när det bara är några få dagar kvar på den här resan så ska vi nog kunna lämna över en ansenlig summa till Hjärnfonden. Kom igen nu vänner, ställ upp för en riktigt bra grej, alla dina stålar kommer gå oavkortat till insamlingen.

Idag satte vi klockan på 07.00 för att vara redo att gå bananas på frukostbuffén och den uppgiften klarade vi galant. Märkligt hur mycket lättare det är att gå upp när en hotellfrukost står på schemat. Vi hade ca 20 km kvar av Albanien innan gränsen till Montenegro och på den tiden hann vi reta upp en farbror på moped, han blev lite irriterad över att jag cyklade om honom och skulle därför försöka tränga sig i kön till passkontrollen. Han hade en hemsk hosta som han gärna ville dela med sig av dessutom.

Efter någon mil så började man känna doften av havet och när man väl såg vattnet skymta kändes det riktigt fint och man inser nu hur många mil vi har bränt av under dessa veckor. Eller man blir ju påmind om det varje gång man spänner lårmuskulaturen, det är lite stumt och att gå i trappor är ytterst otrevligt. Viktor har börjat gå åt rätt håll nu iallafall, han kunde bara backa ner dagarna efter sitt marathon.

Idag cyklade vi större delen av dagen längs den adriatiska kusten och mitt löfte om att bada idag kan man säga regnade bort, jag hoppas att få revansch imorgon. Vi är nu i Budva hemma i Viktors föräldrars hus uppe i bergen, backen upp till huset vet jag nu håller en lutning på exakt 17%! Jag höll på att sprängas på vägen upp, bredvid mig cyklade en liten kille på sin lilla cykel och skrattade och jag var riktigt sugen på att koppla på släpet på hans cykel sista biten. Nu ligger jag iallafall med benen i högläge och kollar ut över havet, fantastiskt! Nu är det bara den sista biten till Dubrovnik kvar och den kommer vi nog att klippa på fredag.

Idag åstadkom vi 95km och 995 höjdmeter. Viktor kommer säkert skriva något här.

20140514-172730.jpgViktor känner sig vilsen utan tält och gaskök..

 

20140514-172815.jpgAdriatiska havet

20140514-172835.jpgSveti Stefan, Montenegro

20140514-172848.jpgSom jag fick slita för att få den där koppen med kaffe.

20140514-173142.jpgUtsikten från Viktors lya är rätt ok…

 

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2014. Bookmark the permalink.

Kommentera