Dag 1 Petrovec-Skopje

05.15 ringde klock-rackaren idag, låg kvar någon minut och kollade om nyheterna snappat upp något nytt angående demonstrationerna som just nu pågår i Skopje, allt såg lugnt ut och det var mer gatufest över stämningen än jag-ska-slå-sönder-allt-i-min-väg feeling. Alltså höll vi vår ordinarie plan som var att cykla från flygplatsen in till centrala Skopje. På flygplatsen mötte vi Dagens Nyheter som tyckte vi såg roliga ut och smällde av några bilder. 

Följande saker klarade inte flygresan så bra : 

Min bakbroms. Expandern till styrstammen. Min pestoburk. Ett litet barn några säten bort. 

Alla trasiga delar är nu ersatta med nya, gas inhandlad, likaså telefonkort och ägg. Vi har också checkat in på ett hotell ca 100m från demonstrationernas epicentrum. Får alltså bli till att trycka in några ostbågar i öronen så man kan sova.Imorgon är det 110km och 2000 höjdmeter till nationalparken Mavrovo som gäller. Termometern visade idag 34 grader så imorgon blir det kort-kort för lägga grunden till en legendarisk solbränna.

Viktor skriver på sin SIDA. Kolla in det. 

Cyklade kilometer: 27 km(km totalt)
Tid:1h11min
Antal höjdmeter:25
Snittpuls:-
Snitthastighet:23
Skavsårsproblem 1-10:0
Väder:34 grader och sol

Dagens bästa: Cevabcici i Skopjes gamla stadsdel, ser ut som hundbajs men smakar fantastiskt. 

Dagens sämsta: Att min pestoburks innehåll numera är på det mesta i min väska.

   
          

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2015. Bookmark the permalink.

Kommentera