Dag 2 Skopje-Mavrovo

Herregud vilken ljudvolym vi hade i hotellrummet igår kväll, demonstrationerna var så nära att jag hade kunnat kasta en sten på premiärministern. Med tanke på hotbilden mot honom så är det konstigt att vi ens fick hyra rummet, eller det fick vi ju inte men Viktor övertalade receptionisten. Vi var de enda som bodde på den sidan hotellet. Detta fick oss att bli lite lätt oroliga över att makedonsk säkerhetstjänst skulle knacka på. Vid kl 22 slutade demonstrationerna och det blev knäpptyst. Skönt. Något som inte var lika skönt var att det bara fanns ett täcke. Viktor blev alltså utan täcke och vaknade med snuvig näsa.

Första 7milen idag var rätt trista, lite för mycket trafik och avgaser för min smak men så fort vi kom in på de lite mindre vägarna upp mot Mavrovos nationalpark så började det här kännas att det är på riktigt. Sista 2,5h hade en snittlutning på 5% vilket känns rätt mycket i stjälkarna när man också har ca 20-25kg packning att förflytta. När vi började närma oss 1100meters höjd så hade temperaturen sjunkit från 36 till 19 grader, vi klagade inte på det. Tidigare på dagen blev vi helt grillade.

Nu sitter vi och väntar på att den nyfångade fisken ska bli färdiggrillad av den vänliga damen som låter oss campa på hennes gård. Sen blir det högläge på benen och någon jättedålig film som Viktor har med sig. Allt ackompanjerat av regnsmatter och åska. Imorgon ska vi till Ohrid, en av mina absoluta favoritplatser på jorden. Ser fram emot det, och nedförskörningen dit.

Film från demonstrationen HÄR.

 

IMG_3120.JPG

IMG_3128.JPG

IMG_3143.JPG

IMG_3124.JPG

IMG_3149-0.JPG

Viktors blogg läder ni HÄR.

Cyklade kilometer: 103km(130km totalt)

Tid:5h5min
Antal höjdmeter:1760
Snittpuls:146
Snitthastighet:21km/h
Skavsårsproblem 1-10:1
Väder:36 grader och sol

Dagens bästa: Att få komma upp i bergen, knappt någon trafik och grymma vyer.

Dagens sämsta: Den maktmissbrukande snuten som körde sjukt nära oss för att ”visa” hur farligt det kan vara på Makedonska vägar, han var dock den enda som var farlig för oss på hela dagen så hans argument hamnar på samma ställe som toapappret.

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2015. Bookmark the permalink.

Kommentera