Dag 3 Mavrovo-Ohrid

Igår visade Viktor den absolut sämsta film jag sett, Jean-Claude Van Dammes ”nya”. Att visa den i slowmotion skulle vara en väldigt effektiv tortyrmetod. Runt tältet hade vi 4-5 gulliga hundar i varierande storlek som gjorde oss sällskap, sjukt trevligt, dock inte mellan kl 01-05 då de ”pratade ” med varandra, väldigt högt dessutom, antar att dom löste världsproblem. När vi skulle lämna tomten så lyckades Viktor släppa ut hundarna, och eftersom de gillade oss så hakade ena vovven på, han nådde 27km/h som mest, han gav upp efter  någon kilometer och började traska hem(hoppas vi).

De första 45km idag så var det nedför, rätt ordentligt nedför också, fantastiskt att i 50-60km/h swisha ner med en rejäl bergvägg på varje sida vägen, bergstoppar med snö på och vattendrag om vartannat. Såna här nedförskörningar har man aldrig har möjlighet att köra i närområdet där hemma direkt. Det blev en förvånansvärt hård dag trots allt, tror inte benen har anpassat sig riktigt än men en ordentlig middag och vila så ska det nog ordna till sig. Imorgon blir det en riktigt bergsetapp till frukost, vi får se vem som käkar vem, sist vi körde det passet höll berget på att äta upp oss, minns att jag fick kramp när jag skulle klicka ur skorna ur pedalerna när vi var uppe. Vägen uppför berget är med på ”the most dangerous roads in the world”, mest pga antalet hårnålskurvorna och avsaknad av mittlinje samt räcke. Det blir nog bra det.

Nu har vi tagit en välbehövlig dusch på ett hotell i Ohrid, från sängen har man fri sikt över sjön med samma namn som staden. Hotellägaren fick den angenäma uppgiften att tvätta våra cykelkläder, stackarn. Jag får nog dricksa lite på den blygsamma notan på 25 euro för dubbelrummet.

Insamlingen då? Jo, 18650kr. Bra men inte skitbra, ska vi inte se till att det blir just skitbra? In med en hundring eller två om du tycker att det vi gör är en bra grej. Vore ju tjusigt om vi kunde nå 20000 inom några dagar.

IMG_3160 IMG_3166 IMG_3187 IMG_3186 IMG_3174 IMG_3196 IMG_3199

 

Cyklade kilometer: 113km(243km totalt)
Tid:4h20min
Antal höjdmeter:1650
Snittpuls:-
Snitthastighet:26.5
Skavsårsproblem 1-10:3
Väder: 30grader sol ner till 20 och regn

Dagens bästa: Hundarna, speciellt den lilla med svart nos.

Dagens sämsta: Att jag inte tog med mig ovan nämd hund på kärran.

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2015. Bookmark the permalink.

Kommentera