Dag 5 Ohrid-Albanien-Grekland

 Boom! Vi är i Grekland! Men vi kom inte hit gratis, det kostade på ordentligt att ta sig över två kralliga berg och att resterande del av sträckan ha en generös motvind gjorde det inte lättare. Viktor var som återuppstånden och krigade på fint trots att hans lungor vissa stunder ville annat. Det är som vanligt, man både älskar och hatar dom där bergen, när mjölksyran sprutar vill man aldrig mer göra det men när man är uppe på toppen och ser flera mil är det jobbiga som bortglömt, nedförskörningarna är magiska. För att ta oss in i Grekland så behövde vi köra ca 60km i Albanien som liksom förra året levererade en fantastisk natur, vi cyklade mestadels längs sjön Prespa som delas av Makedonien, Grekland och Albanien. 

Det känns prima att vara i Grekland, och att Viktor är på G igen. Efter att vi passerade gränsövergången till Grekland så påpekade lårmuskulaturen per omgående att det var dags att hitta tältplats för natten, precis efter att vi passerat en vägskylt som varnar för björnar så tyckte Viktor att vi skulle campa, så här är vi nu. Duschade gjorde vi i vattnet från varsin vattenflaska och vi har precis blivit fullständigt utskällda av fårahedens 5 st välvuxna hundar. Viktor har cyklat hela dagen med en påse chilli-chips på pakethållaren så nu är planen att förinta den på kortast möjliga tid.

  
 
      

 
    

 
Cyklade kilometer: 120km(363km totalt)
Tid:5h50min
Antal höjdmeter:2000
Snittpuls:hög
Snitthastighet:20km/h
Skavsårsproblem 1-10:2
Väder:18 m/s på toppen av Galicica, motvind resten av dagen.

Dagens bästa: att vara i 3 länder på 1 dag.

Dagens sämsta: motvindjäveln

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2015. Bookmark the permalink.

Kommentera