Dag 8 Fragkades-Megali Kerasia

Riktigt arga vägar idag, riktigt arga hundar också. Viktor eller Viktoridopolus som jag numera kallar honom lyckades filma precis i det ögonblick när jag fick sick-sacka mellan flyende getter medans jag hade 2 st riktigt ilskna vovvar i hasorn. Ganska oskönt, hade säkert blivit en bra stek att grilla om jag frontat en get! Men nu blev det ett bra filmklipp iallafall. Vi har haft bra frammarsch senare dagarna, något som börja kännas i benen nu. Hade varit guld med en vilodag nu men vårt schema tillåter inte det. Men enligt mina beräkningar är det bara en dag till med våldsamma klättringar, Viktor litar inte ett smack på mina beräkningar.  Efter 65 utmanande kilometrar idag så nådde vi Metsovo som är en skidort på 1200 meters höjd. Vi är rätt ointresserade av just skidföre utan inriktade oss på att äta resans första gyros. Mat-koman som inträdde efter att vi vräkt i oss måltiden går till historien. Vi räknade och räknade men kom hela tiden fram till att vi måste cykla minst 100km varje dag för att nå Aten innan flyget går. Jag hade allvarliga tankar på att sälja cykeln och bara skita i allt. Men Viktor peppade mig med att det BARA var 17 km uppför kvar för idag. Dåre! Det tar ju 2 timmar! Dopade mig med så mycket socker det bara gick och körde på uppför. Det var nog inte snyggt men fram kom vi. Belöningen var 25 km nedförsbacke. Trevligt. Efter 113km idag så dök den där perfekta tältplatsen äntligen upp. Vatten, soptunna och en utsikt som nästan är overklig. Ikväll kommer man somna som ett litet barn!  

  

  
  

   
 
Cyklade kilometer: 113 km(692km totalt)

Tid: 5h50min

Antal höjdmeter: 2200

Snittpuls:-

Snitthastighet: 20km/h

Skavsårsproblem 1-10 7

Väder: kallt som fan/varmt som fan

Dagens bästa: gyros

Dagens sämsta: koman efter gyrosen

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2014. Bookmark the permalink.

Kommentera