Dag 9 Megalia Kerasia-Mesochora

Vilken magnifik tältplats vi hade inatt, inte alls illa att börja dagen med en kopp kaffe här:  

Vi visste att vi var rätt högt uppe när vi skulle börja dagens cykling men vi blev glatt överraskade av att de första 25km inte innehöll en enda uppförsbacke. Skönt med lite mjukstart efter gårdagens misär-känsla. Lite mat och vila fixade till benen rätt bra. Inte så att jag är jättesugen på att göra 100 burpies men ändå fullt funktionsdugliga för ändamålet. Det här ju ingen cykelsemester men idag kostade vi på oss en omväg på 1 mil för att kolla in Meteora, bilders nedan talar sitt tydliga språk: otroligt!

         

Efter det fick Viktoridopoulus hybris och snittade 40km/h i 2 mil bara för att det äntligen var lite medvind. Vet inte hur många gånger vi har sagt till varandra att vi ska ta det lugnt och så slutar det med maxpuls och ett asgarv. 

Om förmiddagen var lugn så var eftermiddagen motsatsen. Ett stort as till berg skulle besegras, vilket det också gjordes. Mycket tack vare den lilla gulliga damen som efter mycket gester och teckenspråk serverade en lunch på 1000 meters höjd som var extraordinär. Det var så mycket kärlek i den maten och vi uppskattade något annat än pastan som vi käkat intensivt av de senaste dagarna. Återigen har vi lyckats hitta en bra plätt för tältet. Tvättning av kläder och kropp gjordes i  iskallt vatten direkt från berget. Uppfriskande och välbehövligt.

Och nu är den här: Cykelbrännornas cykelbränna!

  

  
  
Cyklade kilometer: 120km(812km totalt)

Tid: 5h38min

Antal höjdmeter: 1795

Snittpuls:-

Snitthastighet: 21,3km/h

Skavsårsproblem 1-10 6

Väder: sol sol sol 34grader

Dagens bästa: Att det swishas in pengar! 

Dagens sämsta: solbrännan, den är som en skämt.

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2014. Bookmark the permalink.

Kommentera