Dag 10 Mesochora-Katafourko

Havet! Nu har vi intagit en hel strand som vi har för oss själva. Den kanske har sett sina glansdagar men vi är inte så kräsna, vattnet håller badtemperatur och tältet är på plats, vi har tom hittat varsin gammal plaststol att varva ner i. Skönt ombyte mot sadeln!  

 

Dagen började annars med något så ovanligt som regn. Vi låg kvar i tältet en bra stund och hoppades på att det skulle sluta. Det gjorde det inte. Problemet med regn är inte att man blir blöt av regnet, det blir man ju inte om man har schyssta regnkläder, problemt blir istället att man blir blöt av all svett som regnkläderna inte släpper ut, och även om det var betydligt kallare i dag så blir man svettig om man ska ta sig över ett bergsmassiv. 

Lunchen blev en energirik rackare, lyssna på det här: pannkaks-plättar som var friterade med det delikata tillbehöret fetaost! 

  
Med blodsockret på topp fortsatte vi mot staden Arta. Naturligtvis via ett berg. Att köra ner för sådana brukar vara ett trevligt sätt att tillbringa en eftermiddag på, detta gäller inte om det åskar och blåser halv storm. Riktigt lurigt att ta sig ner med kastvindar som var helt inkonsekventa riktningsmässigt. Mötande bilar och bergväggar var det vi försökte missa på vägen ner. Vi firade att vi kommit ner med 2 st gyros var. Vi kollade kartan och såg att vi endast hade 20km till havet. Gjutet! Vi ska tälta vid havet och framförallt så ska vi bada. Det blev två snabba mil och här är vi nu. Trötta och nybadade. Snart drar vi igång en brasa och vilar upp oss för morgondagen.

 Viktors blogginlägg läser ni HÄR.  
   
Cyklade kilometer: 120km(932km totalt)
Tid: 4h49min
Antal höjdmeter: 1220
Snittpuls:-
Snitthastighet: 24,6km/h
Skavsårsproblem 1-10 5
Väder: Regn, molnigt , 20 grader
Dagens bästa: bada naken i havet
Dagens sämsta: regnet på morgonen

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2014. Bookmark the permalink.

Kommentera