Dag 1 Sthlm-Zagreb-Sveti Kriz

Då var det igång, revelj kl 05.00, en kaffe på trappan och sen bli upphämtad av bästa Båbban, nä han heter ju inte så men det låter roligare än Anders. Jag ställde sedan den obligatoriska frågan till Viktor: Har du med dig allt? JA! Jag känner ju Viktor rätt bra så jag ställer frågan igen, har du med dig pass och pengar? Resten går att lösa.. FAN, mitt pass utbrister han. Att hans pass låg på en annan destination gjorde att vi alla hann känna en viss stress, ja alla utom Viktor då. 
Men vi hann, såklart. Efter att ha gått före alla i incheckning och efter att illegalt ha använt oss av FastTrack.

Cykelmontering utanför flygplatsen gick prima och färden in mot Zagreb likaså, iofs så cyklade vi på Zagrebs motsvarighet till Essingeleden men det var ju inga Stockholmsbilister så det var lugnt..

Efter proviantinhandling så körde vi i en uppförsbacke. Den var 2h lång. Och 1000 höjdmeter. Det bet rätt bra efter en vecka på kontoret och 0 cyklade mil. Vägen upp var fantastisk, hårnålskurvor och ny asfalt, kändes som att hela Zagreb fått en omgång av asfaltsmaskinen. Inte mig emot. Efter en så lång backe kommer ofta en lika lång nedförsbacke, och mycket riktigt, med långa svepande kurvor dansade vi ner i upp emot 70km/h. Förutom i en kurva när Viktor tappade sin väska som han spänt lite dåligt på kärran.

Nu sitter vi mitt i ingenstans och väntar på att mörkret skall infalla så att vi kan smyga upp vårt tält lite för nära en by, en by som faktiskt kunde bistå med en skön dusch i en simhall. Mycket oväntat att den skulle ligga just här. 


Cyklade kilometer: 82,4

Tid: 3h48min
Antal höjdmeter: 1055
Snittpuls: 137
Snitthastighet: 21,7km/h
Skavsårsproblem 1-10 :0
Väder: Sol
Dagens bästa: nedförskörning
Dagens sämsta: äh finns inget dåligt en sån här dag.

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2016. Bookmark the permalink.

One Response to Dag 1 Sthlm-Zagreb-Sveti Kriz

  1. Kusin lina says:

    Heja kusin. Lycka till.

Kommentera