Dag 2 Sveti Kriz- Jeruzalem

Nattens tältplats var bra så tillvida att vi fick sussa ifred, men alltså ingen spektakulär vy när man drog upp dragkedjan på tältet på morgonen. Jag ger den 1,5 tältpinnar av 5 möjliga. Viktor och jag var helt överrens om att det skulle var helt platt åkning idag. Båda hade fel. Jag vill inte påstå att vi brottades mot några berg direkt utan mer kullar. Landskapet är nu böljande och så grönt att man undrar om det regnat hela året tills precis innan vi kom hit. Kroatien och Slovenien är de två nordligaste  delarna av det forna Jugoslavien och jämfört med de södra delarna så känns dessa som de välkammade kusinerna, allt är i ordning, på sin plats, prydligt och omhändertaget. EU har också sett till att asfalten är så jämn som den bara kan bli.

Den här resan hade varit helt meningslös för alla andra utom mig om det inte vore så att det här också är en insamling till Hjärnfonden, sedan igår har det plingat väldigt frekvent på swish-kontot och jag vill tack er som bidragit, ni är underbara.

Idag har vi cyklat på rätt ordentligt, vi siktade på ca 100km men ville komma åt en sån där tältplats som man inte glömmer i första taget och efter 120km dök den upp, mitt bland vingårdar, fina hus och en kyrka så stod den där, redo för oss att anektera för en natt. Enda anledningen till att den inte får fulla poäng är att den inte har en vattenkran i närheten, ett problem vi löser med att duscha ifrån en vattenflaska, 0,75liter är alltså allt som behövs för att några minuter senare lukta som en bukett blommor..typ.

Vingårdarna till trots så ska jag nu sätta punkt för denna dag med en lokal öl, den var kall när jag köpte den men är sannolikt varm nu och nedkletad med ett av äggen som gick sönder i min väska på väg från affären, jag kommer skylla på Viktor, måste bara fila på en bra motivering.

Cyklade kilometer: 121,5km(204km totalt)

Tid: 4h48min
Antal höjdmeter: 1277

Snittpuls: 121

Snitthastighet: 24,9km/h

Skavsårsproblem 1-10 :1

Väder: Sol

Dagens bästa: kvällens tältplats

Dagens sämsta: trasiga ägg i väskan

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2016. Bookmark the permalink.

Kommentera