Dag 3 Jeruzalem-Javnic

Jag missade inte när klockan blev 7 idag på morgonen, de ringde nämligen  i kyrkklockorna då, på kyrkan som stod ca 150 m från tältet. I kombination med att jag drömde om ett tåg blev det väldigt effektfullt och jag var säker på att jag skulle bli överkörd av samma tåg. Viktor hörde ingenting, han kan sova han.. Viktor har problem med pollen och låter som en skördetröska när han sussar. Jag vaknar alltid först och brukar passa på att jävlas med Viktor då, idag satte jag en överbliven salt pinne bakom örat på honom.. Kul. 

Det regnade idag. Jag gillar inte regn. Inte för att det gör så mycket just när man cyklar utan mer för att det är jobbigt med alla saker som bli blöta, man har ju inte direkt ett torkskåp med sig. 

Regn eller inte, framåt ska vi. Dagen gick mellan mindre byar och åkermark, inget spektakulärt, det mest oväntade som hände var att det mitt ute på obygden låg en Erotisk nattklubb precis bredvid ett slakteri och världens största gödselhög, mycket oklart. Vi stannade en stund i byn Lenart mest för att det var ett roligt ortsnamn. Vi hann även med ett lunchstopp i Maribor som säkert är vackrare i solsken, men mat hade dom om än med tveksam kvalitet. Vi är på väg mot Österrike nu men efter 120km så dök den upp: Kvällens tältplats! Bredvid en flod(skitkall sådan) med bord, stolar, fungerande eluttag fastspikat på ett träd och en perfekt upphängningsplats för illaluktande cykelkläder så kommer vi sannolikt sova alldeles utmärkt. 

Idag var det väldigt platt åkning men sista milens omgivning säger mig att det snart börjar på riktigt, klättringar, dom man har sån hatkärlek till, må dom vara branta och jävliga och alldeles underbara, jag är redo.

Cyklade kilometer: 120km(325km totalt)

Tid: 4h32min
Antal höjdmeter: 900

Snittpuls: 129
Snitthastighet: 26,8km/h
Skavsårsproblem 1-10 :3
Väder: Regn och lätt motvind 
Dagens bästa: den KALLA ölen efter badet i floden.
Dagens sämsta: Att Viktor glömde mitt batteripack på ett cafe. Nä, vi vände inte.

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2016. Bookmark the permalink.

Kommentera