Dag 5 Jezersko-Bohinjsko Bistrica

När jag planerar en sån här rutt är jag inte så noga, jag bildgooglar lite ställen, kollar efter episka bergspass och försöker undvika stora vägar och allt som oftast går det bra. Bled är ett sånt ställe som jag verkligen velat se, ser helt magiskt ut med en liten ön mitt ute i sjön med en pampig kyrka på. När vi efter 50km nådde Bled idag så var jag rätt trött, hungrig, blöt och kall. Bled och jag blev inte bästa kompisar. Det började regna och vi dök in på första bästa turistfällan och åt varsin portion fisk och hela deras brödförråd. Regnet verkligen öste ner och efter att ha försökt intala oss att det skulle sluta så tog vi en runda, knäppte ett kort och slängde oss upp på cyklarna igen, jag frös som en hund och fick stanna efter en kilometer och ta på mer kläder trots att jag visste att det bara skulle innebära mer blöta kläder att försöka torka. 

Efter ett tag kom vi igång och körde 30km till innan vi var tvungna att stanna och köpa mat och bensin till köket, DÅ började det regna ännu mer och vi stannade på första bästa camping, där såg vi att alla gräsytor var så blöta att det skulle bli som att sova i en swimmingpool där. FAN. Viktor lyckades charma receptionisten så pass att vi nu slagit upp vårt tält under taket på en massagestuga, i fullt skydd av vädrets makter. Mycket i klädväg är tokblött och kommer så vara imorgon när vi tar på oss det men imorgon gäller det att inte tänka och bara köra. Vi har 100km till foten av Kranjska Gora och vi måste komma dit imorgon för att vara fräscha inför den klättringen. Imorgon är det inte säkert att vi kommer gilla det här med cykling, men skulle man bara cykla när alla förusättningar är de bästa skulle det nog inte bli så pass på ett år. 

Detta är ju trots allt inte någon semestercykling utan en insamling för forskning, att det just nu strömmar in pengar till den här insamlingen gör det 500 gånger lättare att stå ut med regn och blöta kläder! Keep em coming så är snart årets insamling uppe i 25 000kr och totalt 200 000kr sen det här projektet började. Vill du bidra gör du det enklast genom att swisha valfritt belopp till: 0706413037. 

Cyklade kilometer: 80km(525km totalt)

Tid:3h05min
Antal höjdmeter: 700
Snittpuls: 132
Snitthastighet: 24,6km/h

Skavsårsproblem 1-10 :6

Väder: Regn
Dagens bästa: Att vi kommer sova torrt
Dagens sämsta: Morgondagens väderprognos

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2016. Bookmark the permalink.

One Response to Dag 5 Jezersko-Bohinjsko Bistrica

  1. Patrik says:

    Heja! Brorsan

Kommentera