Dag 6 Bohinjsko-Bovec

Spektakulär cykling idag! Ok, vi jublade kanske inte när vi drog på oss våra blöta kläder på morgonen men med en uppförsbacke som tog 1,5h att köra upp för så var det inte direkt så att vi frös, inte förens på vägen ner, blöta kläder har en viss kylande effekt i 60km/h, min utstyrsel fick nog några mötande trafikanter att undra om det var någon som rymt från en dålig Sc-Fi film. 

Idag har vi uteslutande kört på smala fina vägar, vi kallar dom ”bidrags-vägar” eftersom det måste vara ett gäng EU-miljoner som använts för att asfaltera så noggrant även till de mest avlägsna byarna där det omöjligt kan passera speciellt många per/dag. Utmärkt för oss hur som helst! 

Självklart kom regnet under dagen och då med besked, Viktor blev förbannad och drog som en tok i 2 mil, jag försökte se oberörd ut och väntade på att en ny backe skulle dyka upp så att jag skulle få chansen att ge igen, ja så där fortsatte det hela dagen. 

Hela dagen har vi kört med turkost vatten djupt ner på ena sidan och mängder av 2000m toppar på andra sidan, fenomenalt på alla sätt. Nu är vi alltså i Bovec som är vid foten av Vrsic-passet som vi ska ta oss över imorgon, vi snackar en backe som är 30km lång med 50 st hårnålskurvor, byggd av ryssarna i militärt syfte under första världskriget, passet är Sloveniens högsta och det ska bli riktigt intressant att se hur man mår när man väl är uppe på toppen. I och med att vi tar oss över berget så kommer vi att rulla in i Italien imorgon, så det första jag ska göra då är att beställa en quattro espresso och se om dom verkligen är något bra på att rosta kaffebönor.

Vi är rörande överens om att en korrekt uppladdning inför morgondagen innehåller stora mängder choklad i  tältet, med benen i högläge.Cyklade kilometer: 94km(619km totalt)
Tid:4h05min

Antal höjdmeter: 1694

Snittpuls: pulsbandet har gett upp

Snitthastighet: 23,3km/h

Skavsårsproblem 1-10 :3
Väder: Regn/Sol
Dagens bästa: vägarna!

Dagens sämsta: Morgondagens väderprognos, igen!

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2016. Bookmark the permalink.

Kommentera