Dag 7 Bovec-Millstätter See

Vrsic Pass, mäktigt! Jag cyklat över pass på liknande höjd förut men det här var dramatiskt, brutalt och riktigt coolt. 30km är långt, speciellt när sista 10km håller ca 10% i lutning, det hade varit hårt med vilken cykel som helst och med vår packning blev det precis så man klarade det, jag gick nära max några gånger får jag erkänna. Men när man är uppe och de mäktiga bergen var runt omkring en, solen strålade och benen bultar och man vet att nu är det nerför, då är livet bra fint. Nedfarten handlade om att försöka undvika att gå omkull och väl nere så hittade vi en iskall liten sjö som vi kylde av benen i.

Efter en lunch i skidorten Kranjska Gora så var vi tvungen att ta beslut hur vi skulle göra med resten av resan. Vi har planerat om lite då SAS piloter tydligen är lite sura för att de inte tjänar mer än 90tkr i månaden. Vi kommer flyga hem från Venedig den 21/6 och eftersom vi vill hålla oss uppe i bergen så tar vi en runda in i Österrike för att sedan gå ner i Italien och härjas lite där några dagar innan vi når kusten. Vi kommer ta en halvdag imorgon med ca 70km, kroppen skriker nämligen vilodag och det passar utmärkt då vår lagkamrat Adam i cykellaget befinner sig i trakterna så vi siktar på Bad Gastein. Hoppas det är platt dit för jag är sliten.

17.59 idag så hade vi slagit upp tältet och fick tag i en tv att se matchen på, det är precision det.


Cyklade kilometer: 100km(719km totalt)

Tid:5h05min
Antal höjdmeter: 2172
Snitthastighet: 19,7km/h
Skavsårsproblem 1-10 :5

Väder: Regn/Sol

Dagens bästa: Vrsic pass!

Dagens sämsta: Vrsic pass!

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2016. Bookmark the permalink.

Kommentera