Dag 9 Bad Gastein-Dobbiaco

24h utan en sadel mellan benen var nödvändigt! Vi är kassa på vilodagar, men antar att vi får vila när vi är hemma. Hur som helst kändes benen betydligt bättre idag och vi inledde med att slå hastighetsrekord, 77km/h! Vi hade två riktigt sjuka nedförskörningar idag och det är så kul att man nästa vill ta en taxi tillbaka och göra om det..hela dagen. Men det gjorde vi inte utan fortsatte mot Italien. I Österrikiska staden Lienz åt jag den i särklass bästa grillade kycklingen någonsin ätit , man ska alltid äta på hak som fullständigt snöat in på en råvara, då brukar det vara bra. Konceptet var att de hade ett grillskåp med typ 50 hela grillade kycklingar, Viktor och jag delade på en , till detta fick man en skiva bröd, en liten skål med hemmagjord potatissallad och ett gäng servetter, det var så mycket kärlek i maten att vi övervägde att käka en portion till men vi avstod då vi visste att vi hade ett motlut på 70km på eftermiddagen och ville ogärna bli stinna som två anakondor efter lunch. Dagen har innehållit så många väderomslag att jag tappat räkningen, jag har gått från bar överkropp till att ha tagit på alla kläder jag har med mig. Naturligtvis med lite fördröjning så att jag alltid varit tokvarm eller haft istappar i näsan. 

Nu har vi ignorerat ett gäng ”verboten!” skyltar och slagit upp vårt tält intill en liten sjö uppe på 1200m höjd. Dess vatten var så kallt att jag tappade känseln helt från knä och ner vid den obligatoriska tvagningen. Runt sjön står Dolomiternas bergstoppar på rad och väntar på att göra morgondagen sur för oss. 


Cyklade kilometer:113km(890km totalt)

Tid:4h33min

Antal höjdmeter: 1550

Snitthastighet: 24,8km/h

Skavsårsproblem 1-10 :5

Väder: Regn/Sol
Dagens bästa: lunchen!

Dagens sämsta: Alltså regnet, det räcker nu.

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2016. Bookmark the permalink.

One Response to Dag 9 Bad Gastein-Dobbiaco

  1. Bertil K. says:

    Åkte också mellan Lienz och Dobbiaco för några år sedan, men tåg tåget upp, sen fint nerför tillbaka till Lienz. Missade tyvärr kycklingstället!

Kommentera