Dag 10 Dobbiaco- Alleghe

Passo Giau! Ett av giro d’ italias grymmaste bergspass, vi förstår varför, det var knallhårt att släpa upp all packning uppför alla kurvor och vi sa inte många ord till varandra, möjligtvis ett par ramsor med barnförbjudna ord,  fokus var att aldrig släppa trycket på pedalerna för då hade man aldrig orkat dra igång maskineriet igen. Stigningen gick upp till drygt 2200möh och man blir inte direkt starkare på den höjden. Det hela tog ca 1,5h och väl på toppen var det direkt in i en värmestuga och beställa en kaffe som gällde. Vi och vår utrustning såg för djävliga ut efter senaste dagarnas regn och efter en magnifik nedförskörning så svängde vi av till en biltvätt och gjorde oss representabla för vidare cykling. Riktigt mäktigt att se alla stora cykelstjänors namn i asfalten på vägen ner, allt regn har ännu inte lyckats få bort resterna från det legendariska girot. Regnet har dock börjat äta rejält på oss, nu är vi tillbaka på ruta ett med samtliga kläder blöta och var tvungna att vika ner oss, ta in på en camping och tvätta/torka allt. Igen. Den här cyklingen börjar närma sig sitt slut, vi har ca 2 hela dagars cykling framför oss innan vi är i Venedig och hoppas nu på lite ihållande solsken och i övrigt behagligt väder. Imorgon ska vi iallafall försöka vara färdigcyklade till kl 15 för kunna se Sverige tvåla dit de pastakäkande Italienarna, vi kommer tydligt visa vilka vi håller på, vi får se hur gensvaret blir. Må Ibra vakna på rätt sida imorgon. 

Cyklade kilometer:68km(958km totalt)

Tid:3h33min
Antal höjdmeter: 1590
Snitthastighet: 21,8km/h
Skavsårsproblem 1-10 :7
Väder: Regn
Dagens bästa: En bra espresso på toppen av Giau.

Dagens sämsta: Regn och skavsår.

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2016. Bookmark the permalink.

Kommentera