Dag 1. Gällivare-Jokkmokk

Då var man igång! Jag har sett fram emot den här dagen länge men hade aldrig vågat tro att den skulle bli så här bra. Efter att ha fått skjuts av NextJet till Gällivare så möttes jag där av TV4 som intervjuade mig ang Hjärnmannen, kul att det bli lite uppmärksamhet kring det här och förhoppningsvis kan det innebära några kronor till insamlingen. Resten av dagen var ren njutning, 18 grader, sol, medvind, slät asfalt och pigga ben. Körde ca 5 mil mot Porjus men väl där tryckte jag bara i mig 3 bananer och sen fortsatte jag mot Jokkmokk, tänkte att en bra våg ska man rida vidare på. Vägen till Jokkmokk innehöll några rejäla uppförsbackar, och det är då jag känner att jag har 25kg bakom mig, på platten är det inga problem att ligga runt 30 km/h, inte första dagen iallafall:) I Jokkmokk styrde jag in till ICA och provianterade, sen drog jag till en gård i närheten och hyrde en skön tältplats precis vid vattnet, det är verkligen sagolik natur här omkring. Jag har hunnit duscha och äta en brutal pasta/pesto måltid som hade kunnat mätta en hel skolklass.. Snart dags att krypa in i tältet och kolla karta och väderprognosen för morgondagen. Ta hand om er och sov gott!

Cyklade kilometer: 109,66
Tid: 4h 26 min
Hastighet: 24,6 km/h
Snittpuls: 138
Kalorier: 4200
Skavsårsproblem: 0
Väder: Sol
Björnar: 0st (5 renar och nån rovfågel som var sugen på min hjälm ett tag)

Totalt insamlat till Hjärnfonden: 52 914:-

Camping

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2013. Bookmark the permalink.

One Response to Dag 1. Gällivare-Jokkmokk

  1. Viktor says:

    Så där ja för fasen, då var du igång på riktigt, även om resan redan pågått flera månader.

    Att klippa 110k första dagen är helt rätt tänkt, kriga på nu bara!

Kommentera