Dag 2 Jokkmokk-Arvidsjaur

Jag fick en bra natt i tältet, det var nog inte så många grader på natten men kände mig rätt så utvilad när jag vaknade. Solen sken även idag och jag kunde sitta på bryggan och klippa i mig lite ägg till frukost. Visste att det skulle vara många mil utan affärer eller dylikt idag så jag förberedde med några ägg i fickan, riktigt bra mellanmål. Vad jag inte visste var att de första 5 milen skulle vara uppför.. Inga brutala backar men sjukt långa och bara irriterande lutning. Hade fått tips om att det skulle finnas ett café efter ca 6 mil, och det gjorde det, synd att det var stängt bara. Passerade Polcirkeln och kände att jag byggt upp en fin hunger, och efter nån mil rullade jag in i Kåbdalis och såg en Bageri-skylt. K&M bageri & Lanthandel levererade fantastisk kaffe och kanelbullar, stort tack till damerna som driver stället och som gillade mitt projekt och valde att bidra. Mot Moskosel var det mycket nerför och jag satte hastighetsrekord med mitt ekipage, 60km/h. Hann till lanthandeln precis innan den stängde och kunde haffa några bananer och prata med några lokalbor, vi var överens om att vädret just nu är helt ok. Normalt sett brukar det vara en hel del snö kvar men nu ligger det endast lite kvar längs vägen. Beslutade mig för att köra de återstående 45km till Arvidsjaur och övernatta på Camp Gielas. Känslan när man kört långt en dag, satt upp tältet, duschat och får sätta sig och äta en rejäl laddning mat är verkligen underbar! Få gånger som mat smakar så här bra. Nu kommer jag sova som en kung och i morgon blir det ev en lite kortare sträcka för att pricka mat/sovställen kommande dagar.

Cyklade kilometer: 160,85
Totalt antal km: 270,51
Tid: 7h 11min
Hastighet: 22,9 km/h
Snittpuls: 122
Kalorier: 4872
Skavsårsproblem 1-10: 1,5
Väder: Sol, lätt motvind
Björnar: 0 st (10 Renar, 1 Älg, 1 Räv)

Totalt insamlat till Hjärnfonden: 53 930:-

IMG_0013

IMG_0004

Sovplats dag 2

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2013. Bookmark the permalink.

One Response to Dag 2 Jokkmokk-Arvidsjaur

  1. Richard says:

    Heja på Toni! Imorgon är vi med dig mentalt när vi kör vår vanliga spinningklass (om än, för i sammanhanget ynka, 30 min).
    Låter som du fått en bra start. Hoppas på fortsatt framgång
    Richard

Kommentera