Dag 3 Arvidsjaur-Blattnicksele

Det som jag var mest orolig för innan jag stack iväg var att det skulle bli olidligt kallt, i min packning finns kläder för 5 grader och regn, jag kan meddela att det har varit strålande sol ända sen jag började cykla i onsdags, något som fått min vinterbleka hy att drastiskt ändra färg. Inledande milen idag var uppför och sen har det varit skön utförsåkning på slät och fin asfalt. Jag hade tänkt köra de 89 kilometerna till Sorsele idag men väl där så kände jag att jag skulle fixa några mil till, var inne på Turistbyrån som tipsade om en camping i Blattnicksele som var öppen. Jag pausade dock på Folkets hus café där de vänliga damerna bjöd mig på kaffe och kaloristinn kaka. De knappa 3 milen till campingen var nog de här dagarnas snabbaste, benen kändes bara bättre och bättre idag. Generellt sett här uppe så finns det inte mycket mer än skog längs vägen, ibland blixtrar det till och man ser något fint vattendrag, bergstopp med snö eller någon ren mitt på vägen men vilka avstånd det är mellan byarna, det är helt otroligt. När jag rullade in på Blattnickseles camping så mötes jag upp av en mycket trevlig dam som blivit förvarnad om att jag skulle komma, hon var vänlig nog att erbjuda mig en gratis stuga då det finns risk för regn inatt, jag fick även möjlighet att tvätta mig och mina kläder vilket det var hög tid för, fan vad man luktar lilla efter 3 dagar i samma kläder. Kvällen kommer att bestå av vila och mat, imorgon MÅSTE jag hinna till Vilhelmina så jag kan se Champion League finalen! Må mina ben funka lika bra imorgon!

Cyklade kilometer: 110,65
Totalt antal km: 383
Tid: 4h 33min
Hastighet: 24,2 km/h
Snittpuls: 125
Kalorier: 3402
Skavsårsproblem 1-10: 2,5
Väder: Sol, vindstilla
Björnar: 0 st (3 Renar, 3 soffkuddar?!)

Totalt insamlat till Hjärnfonden: 55 185:-

Slagnäs

Sorsele
IMG_0011

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2013. Bookmark the permalink.

4 Responses to Dag 3 Arvidsjaur-Blattnicksele

 1. Viktor says:

  Bra krigat idag också, ett jävla tempo du håller. Är det mitt släp som sänkte min snittfart eller är dina ben fräschare än någonsin?

  Hur som helst…har idag fixar 4600kr som åker in på Hjärnmannen-kontot på måndag.

 2. Toni says:

  Det är ett jävla bra släp och hyfsade ben:) Låter fantastisk med så mycket stålar, hur har du lyckats? Hade gärna haft dig med, brukar bli sån skön hets då..

 3. Clas henriksson says:

  Härligt å se att de går fint för dig och att du får uppleva en fantastisk sida av landet i sitt bästa väder.

 4. Emma says:

  Fan va kul att höra att du gör detta Tony! Pappa skicka länken till din blogg! Heja på Tony! / Emma Kåreberg

Kommentera