Dag 5 Vilhelmina-Strömsund

Dagen började som alla dagar borde börja, med ägg och bacon! Rullade ut från Vilhelmina och blev omkörd av en cyklist, riktigt kul med sällskap tänkte vi och låg i bredd och snackade ända tills en polis kom smygande och gav onda ögat. Vet inte riktigt vad det var han inte gillade för det är ju inte direkt mycket trafik på dessa vägar, kanske var han bara avundsjuk på min lårmuskulatur.. André som skulle till Östersund fick ta vind åt mig i 50km fram till Dorotea där jag stannade och fyllde på med räkmacka och resans första espresso.

Resterande 70km till Strömsund var halvtråkiga med lååånga backar både upp och ner, benen kom igång fint men sista 20km började jag bli klen. Jag bara hoppades att se Strömsund skylten men det var alltid en backe till. Rullade lite vissen in på pizzerian och beställde in en deg och satt och njöt i solen ett tag, återhämtade mig rätt snabbt och började fråga runt om camping.

När jag kom till Strömsunds Camping så är det ingen där men jag hittar ett jour-nummer som jag ringer. Jag berättar vad jag håller på med och får fritt fram att använda campingen, Tack!!

Jag har nu hunnit sätta upp tältet, utföra lite service på både cykel och mig. Det ligger en sjö i närheten som jag gick ner och ställde mig i, fin fint för benen med kallt vatten efter en hel dags tryckande och dragande. Imorgon ska jag försöka ta mig de 11 milen till Östersund och där ska jag checka in hos en kollegas väninna med familj, pratade nyss med henne och hon frågade om jag åt allt så misstänker att hon kommer bjuda på middag, kanske borde nämnt att jag äter som en björn? På tal om Björn så är jag ju nu i Världens björnrikaste område, är det därför det bara är jag som har tält på campingen?

Cyklade kilometer: 131,78
Totalt antal km: 636
Tid: 4h 55min
Hastighet: 26,7km/h
Snittpuls: 133
Kalorier: 3992
Skavsårsproblem 1-10: 3
Väder: Sol, lätt motvind
Björnar: 0 st, 20 st renar, 1 st överkörd orm

Totalt insamlat till Hjärnfonden: 60 773:-

20130526-193309.jpg

20130526-193339.jpg

20130526-193426.jpg

20130526-193458.jpg

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2013. Bookmark the permalink.

One Response to Dag 5 Vilhelmina-Strömsund

  1. Tack själv för sällskapet, och stort lycka till på din fortsatta färd! Hoppas vi ses i Kalmar!

Kommentera