Dag 8 Östersund-Karlstrand

Vilodagen gjorde underverk för kroppen och jag kände mig pigg när jag lämnade ett soligt Östersund i dag på morgonen. Jag hade Rätansbyn som mål idag och visste att det skulle finnas flera ställen längs vägen som jag skulle kunna stanna och käka på.Första stoppet blev på Strömbacka kvarn, ett fantastiskt trevligt ställe där jag var lite före öppningsdags men kocken slängde ihop en fin sallad åt mig. De senaste dagarna har det varit rätt tråkig väg men idag så fick man åter se snötäckta fjälltoppar och fina sjöar, mysigt! Tog några korta pauser och stannade och badade benen i sjön Rätan. Jag kände mig inte riktigt klar för dagen utan tog kontakt med min kollega Sven-Göran som bor ca 70 km från Rätansbyn i samma riktning som jag ska åt, jag sa att jag skulle försöka mig på att köra hela vägen dit med risk för att han skulle få bogsera mig sista biten. Efter ett tag mötte jag en dansk cyklist som såg besvärad ut, med geggig nylagd asfalt på hela cykeln så varnade han mig för vägarbetet som jag snart skulle komma till. Fanns inte så mycket att göra utan det var bara att stänga munnen och köra på, oljegruset smattrade på mig och cykeln när bilar körde om och jag har precis stått och skrubbat bort asfalt från benen.

När jag kom till Överhogdal hade jag kört 25km i skiten och kände att våfflor skulle dämpa min ilska lite, farbrorn på Överhogals Forngård bjussade på fina våfflor och hängde mitt visitkort på väggen tillsammans med ”andra galningar som passerat”.

Laddade på mot Ytterhogdal och såg verkligen fram emot att komma fram, det har blåst ordentlig motvind hela dagen samtidigt som det har varit varmt så kroppen har fått jobba på ganska hårt idag. Jag brukar tycka att det är kul att se Sven-Göran men jag har aldrig varit så glad att se honom som idag. Efter 170km i motvind så ställde han fram en kall öl och en solstol. Det ryktas även om att han kommer elda igång grillen lite senare, fint de!

Cyklade kilometer: 166,44
Totalt antal km: 909
Tid: 6h 33min
Hastighet: 25,3km/h
Snittpuls: 142
Kalorier: 6286
Skavsårsproblem 1-10: 2
Väder: Sol, motvind
Björnar: 0 st, 1 död groda(tror jag, eller var jag väldigt trött)

Totalt insamlat till Hjärnfonden: 75 567:-

20130529-191921.jpg

20130529-191945.jpg

20130529-192013.jpg

20130529-192024.jpg

20130529-192033.jpg

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2013. Bookmark the permalink.

3 Responses to Dag 8 Östersund-Karlstrand

 1. Frida says:

  Fantastiskt! Bra jobbat Dåååni! //frida och stoffe

 2. Christer says:

  Kanonjobb Toni/ Christer S.

 3. Noh says:

  Ofyfan, förbränt
  6286 kalorier…jämför mot d 400 kalorier som jag förbrände på bodypumpen igår haha .

  Bra kämpat!!!

Kommentera