Dag 16 Vimmerby-Finsjö

Studenter! Herregud vilket liv dom kan föra! Uppskattningsvis ett dussin av dom parkerade sina alldeles för ljusa stämmor på ett allt för kort avstånd från mitt tält igår. Det och en fågel som lät som att den behövde veterinärsvård turades om att hålla mig vaken. Jag fick väl ändå några timmar kvalitativ sömn och när solen värmt upp tältet till bastutemperatur var det bara att hoppa i cykelbrallorna och bege sig mot Oskarshamn. Eftersom min mamma och pappa är som de flesta mammorna och papporna (läs överbeskyddande) så kom dom och mötte upp med fikakorg a´la 8000 kalorier. Vädret idag har varit som alla andra dagarna jag cyklat alltså strålande sol och en temp stadigt över 20 grader.

När jag rullade in i Oskarshamn trodde jag att en kärnvapenattack ägt rum, det var helt öde, jag såg bara ett hånglande par och några pensionärer. Kanske var det så att det delades ut gratis korv någonstans? Jag körde ändå ett ärovarv i min gamla hemstad och drog sedan ut mot Statoil för att säga hej. Petra på Statoil i Oskarshamn har hjälpt till att engagera sina kollegor runt om i landet och hon har stor del i att det kommit in mycket pengar till detta projektet. Tack Petra!

Jag är uppväxt utanför Oskarshamn i ett samhälle som heter Finsjö. Nicke min bror hade lovat att cykla med mig de 2,5 milen, iförd tighta byxor för första gången och med en snickers i fickan kände han sig redo, trots sina 40 år på den här planeten har han ännu inte förstått att man ska använda cykelhjälm när man cyklar men en keps fick duga för idag och jag gissar att han ev. kommer känna lite i benen imorgon då vi höll ett bra tempo hela vägen.

Vägen från Stockholm och hit har gått oväntat fort och imorgon tar jag en sista vilodag. Det återstår ca 50 mil och de ska jag försöka bränna av så fort det går, det är ju bara upploppet kvar känns det som, ett upplopp som det kan hinna hända mycket på.

Cyklade kilometer: 111,00
Totalt antal km: 1810
Tid: 4h 11min
Hastighet: 26,5 km/h
Snittpuls: 114
Kalorier: 3847
Skavsårsproblem 1-10 1,5
Väder: Strålande sol, lätt motvind
Björnar: 0 st, hästar, får, kor…

Totalt insamlat till Hjärnfonden: 84 325:-

IMG_0019IMG_0017IMG_0005IMG_0001

This entry was posted in Hjärnmannen tour 2013. Bookmark the permalink.

Kommentera